Individueel traject

Individueel

traject

In een individueel traject sta jij centraal. Het gaat over jou en wat op dit moment voor jou van belang is. Omdat iedereen anders is, is er geen sprake van een standaardtraject. Ik doe aan maatwerk. Op basis van wat ik zintuiglijk waarneem, besluit ik wat er van mijn kennen en kunnen het best aansluit bij jouw specifieke behoeften en persoonlijkheid. 


Je kan kiezen voor een coaching traject (emotioneel-cognitieve benadering) of voor een meer fysieke benadering met de shiatsu behandeling (bodywork), of beter nog, voor een combinatie van de twee. 

Coaching traject


Het coaching traject bestaat uit een reeks individuele begeleidingssessies. Het eerste gesprek is een verkenningsgesprek van ongeveer één tot anderhalf uur waarbij ik vooral veel luister en evalueer hoe het gesteld is met je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid en samen met jou probeer te achterhalen wat in de weg staat van je algemeen welzijn en welbevinden, en welke eventuele hindernissen nog niet verwerkt zijn. Op basis van dit verkennings-gesprek zal ik samen met jou mijn aanpak en coaching traject bespreken. Voel je je goed met mijn aanpak, dan begeleid ik je graag verder. 


Tijdens het traject geef ik je opdrachten mee om tussen de coaching sessies aan de slag te gaan. Ik raad je aan om een klein boekje of schriftje te voorzien om nota te nemen tijdens de sessies zodat je later in die week bepaalde zaken die we samen besproken hebben, terug kan oproepen wanneer nodig en kan integreren in je dagelijkse leven. 


Doorgaans boek ik resultaten na gemiddeld 3 tot 6 sessies, afhankelijk van de ernst van de situatie. Ik werk enkel met jouw interne hulpbronnen en doe geen beroep op medicatie. Tijdens mijn coachings blijf je de touwtjes in handen houden en zal je niet afhankelijk worden van mijn therapie. Jouw algemeen welzijn staat te allen tijde centraal. 

Bodywork

De shiatsu stoelmassage die ik aanbied is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage waarbij hoofd, nek, rug, schouders, heupen, armen en handen gemasseerd worden. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en de kleding kan gewoon aangehouden worden. De massage wordt gegeven op een ergonomische stoel die speciaal voor deze massagevorm is ontworpen en die toelaat om in een volledig ontspannen houding te zitten. 

Bij een shiatsu stoelmassage gaat men druk uitoefenen op de meridianen of energiebanen in ons lichaam. Ziekte, stress of andere lichamelijke klachten zijn volgens het shiatsu principe het gevolg van een verstoring in de energiebanen in het lichaam. Door druk uit te oefenen op de meridianen worden blokkades of knelpunten in de meridianen losgewerkt, waardoor de energie terug vrij door het lichaam kan stromen en waardoor de interne systemen voor lichamelijk herstel en zelfgenezing opgewekt en geactiveerd worden. Zo wordt het lichaam weer in balans gebracht. 

Naast het curatieve element van de stoelmassage zoals hierboven beschreven, gaat het nog veel meer over het activeren van je vitaliteit en vrijmaken van je diepere potentieel.

Your body hears everything your mind says

Combo formule


De combo formule bestaat uit een reeks coaching sessies die elk beëindigd worden door een shiatsu stoelmassage. Dit noem ik weleens mijn gouden formule. Waarom? Lees verder...


Als je bepaalde emoties niet verwerkt, gaan die zich opslagen in het lichaam in de vorm van een blokkade. De blokkades in je lichaam uiten zich meestal in pijn of ongemakken, zoals last in de buik, rugpijn, spanningspijnen in de nek of schouders, etc. Heel dikwijls is pijn, spanning of ongemak gewoon een boodschap van ons lichaam om aan de slag te gaan met een onderliggende emotie die we nog niet onder ogen willen/kunnen zien en nog niet verwerkt hebben. Wanneer je niets aan deze blokkades doet, belemmeren ze je vaak steeds meer in de je doen en laten en kan het gebeuren dat je er na een tijd ook ziek van wordt. 

De reden waarom de combo formule zo heilzaam is, is omdat we de blokkade zowel emotioneel-cognitief als fysiek gaan behandelen. Enerzijds gaan we in de coaching sessies trachten inzicht te verkrijgen in de oorzaak van de blokkade en dit bewustzijn kan dan mede bijdragen aan het verwerkingsproces. Anderzijds gaan we de blokkades in het lichaam loswerken door middel van massage. Door de blokkade te bewerken op zowel emotioneel & cognitief als lichamelijk niveau, kan het evenwicht op een meer doeltreffende manier hersteld worden. 

Aarzel niet en neem contact op voor meer informatie of een afspraak. De eerste stap is altijd de moeilijkste. 

Praktijk in Bornem en Londerzeel:

Klik op het icoon hiernaast voor volledige contactgegevens.

Mijn aanpak is voornamelijk wetenschappelijk onderbouwd. Mijn methodologieën en technieken zijn gebaseerd op Westerse psychologie & wetenschap zoals o.a. integratieve neurowetenschap, cognitieve therapie, rationeel-emotieve therapie, neurolinguistisch programmeren en mind-body stressreductie. Daarnaast maak ik graag gebruik van aspecten uit de Oosterse filosofie zoals o.a. de elementenleer, kaizen, visualisatie, het meridiaansysteem, shiatsu, meditatie en bepaalde ayurveda-principes uit de Indische oudheid. 


Ondanks mijn wetenschappelijk onderbouwde aanpak, laat ik mijn intuïtie nooit achterwege, blijf ik alert en actief luisteren naar wat je zegt en niet zegt, en streef ik bovenal naar een menselijke aanpak waar ruimte gecreëerd wordt voor echtheid en oprecht persoonlijk engagement van beide kanten.